• 27.02.2024

Пещерния човек призна за още убийства, претрепал жена още през 1999 г.

 Пещерния човек призна за още убийства, претрепал жена още през 1999 г.

Снимка: Монитор

Соченият за сериен убиец Михаил Лещарски, известен още като Пещерния човек, покрай пребиваването си в пещерите във Врачанския балкан, където укривайки се от полицията, за да оцелява се е прехранвал дори с прилепи, направи шокиращи признания за действията си досега, предаде Монитор.

Въпреки съмненията, че Лещарски, който е насилвал собствената си майка и е прекарал десетилетия зад решетките за различни престъпления, е извършил куп други грабежи и убийства, той бе осъден на доживотен затвор само за едно от тях. Става дума за жестокото ритуално убийство на 59-годишната Елена Томова, която през 2009 година, след като подслонила чудовището е открита във вилата й в софийското село Владо Тричков с отрязана дясна гърда и издълбан кръст между очите. Само че бившият шеф на криминалните психолози у нас Тодор Тодоров влезе отново в пряк контакт с Лещарски след 7-годишна пауза, когато по думите му заради глупави действия надзирател, убиецът затворил устата си в момент, в който щял да разкаже за още много неразкрити от следователите убийства. При новата среща между двамата в предаването „Ничия земя“ по Нова ТВ серийният убиец, който бил насилван от баща си като малък, се отпусна и реши все пак да направи нови разкрития, включително за първото си убийство, което се случило в далечната 1999 г. Тогава Лещарски пребил до смърт жена, след като се напил.

„Не помня, може и да съм я изнасилил“.,

призна Пещерния човек

Той твърди, че действията му са провокирани от сбърканата система в страната ни, на която станал жертва още като дете. И не скри, че когато пребие човек, „просто му олеква“. Самият убиец си спомни, че преди близо 10 години се обърнал към топ криминалния психолог тогава с думите: „Ако попаднеш на друг като мен, спри го навреме преди да е направил още много поразии!“.

Свързани публикации

None found