• 21.06.2024

Част от ремонтирания бул. „България” ще бъде пуснат

 Част от ремонтирания бул. „България” ще бъде пуснат

Снимка: Столична обяина


Днес ще бъде възстановено движението по обновения участък на бул. “България“ от бул. “Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока кв. “Бояна“, който е цялостно рехабилитиран, съобщиха от столична община.

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. „Васил Стефанов“, преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите.

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. „България“ в посока център, в участъка от бул.“Тодор Каблешков“ до Околовръстен път. 

Снимка: Столична община

Временна организация на движение:

От 16 август до 14 септември, (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. „България“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. „България“ в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока жк. Дружба-2): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ – бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. „България“ и по маршрута до .к. „Дружба-2“.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.
За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:
            – с код 1464 „НИМ“;
            – с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“;
            – с код 2688 „Ж.к. Бокар“

а, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. „Васил Стефанов“, преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите, съобщиха от Столична община.

От днес ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. „България“ в посока център, в участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път.

Изместват се спирки, както следва:

– спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. „България“

– спирка с код 2688 „ж.к. Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. „България“ в посока ул. „Тодор Каблешков“

– спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. „България“ – ул. „Тодор Каблешков“

Свързани публикации

None found