• 23.06.2024

Цветан Цветанов: Днес Борисов няма да подаде оставка

 Цветан Цветанов:  Днес Борисов няма да подаде оставка

Снимка: Offnews

Според Цветанов днес Бойко Борисов трябва да отиде в парламента. Цветанов разкри, че има опити да се спрат хора да се присъединят към негов проект. Той даде пример за това с Тодор Тодоров от Силистра.

 „Изключително тежък е политическият живот в България. Има противопоставяния и това е много лошо за страната ни“, заяви пред бТВ Цветан Цветанов. „Борисов ще отиде в НС днес, но оставка няма да подаде“

прогнозира все пак Цветанов.

На въпрос дали ходи на протести, Цветан Цветанов отговори, че той лично не ходи, но негови приятели ходят.

Относно колко са били близки с Борисов, Цветанов заяви, че в чисто партиен аспект са били изключително близки, но никога не е бил запознат с личния му живот. „Аз имам друга ценностна система – здраво семейство, добри приятели, зад които стоя винаги“, каза той.

Въпреки всичко Цветан Цветанов заяви, че не се чувства предаден от премиера и напомни, че в живота всеки избира своя път.

„ Аз съм простил всичко. Обида в мен няма“

обясни още той.

На въпрос разделя ли се през нощта Бойко Борисов с пистолета си, той отговори, че не знае и поясни, че никога не е ходил в спалнята на премиера. Така отговори и относно пачките пари в нощното шкафче.

Относно твърдение, че Борисов сам си е избрал Сотир Цацаров за главен прокурор, Цветанов заяви, че не знае такова нещо. А във връзка кой е избрал сега Иван Гешев, той каза, че това е направено от ВСС.

Във връзка с това дали е имал очаквания, че няма да бъдат открити незаконни неща в сделката му с апартамента, Цветан Цветанов обясни, че винаги е действал спрямо законите.

Цветанов разкри, че новата му партия ще се казва Републиканци за България. Те ще бъде позиционирана в център – дясно и ще бъде учредена на 27 август. Той разкри, че партията ще участва на изборите, независимо дали ще бъдат предстоящи или редовни. По думите му Републиканци за България ще се финансира с дарения и ще има структури в цяла България. На въпрос дали Джема Грозданова ще бъде част от неговата партия, Цветанов отговори, че не е водил разговори с нея, но ще е щастлив, ако такива качествени и достойни хора са част от проекта му.

Във връзка с това колко гласа може да вземе ГЕРБ на следващите избори, той прогнозира, че те ще бъдат  около 500 000, а Републиканци за България ще имат около 200 000.

На въпрос какво би му казал сега, Цветан Цветанов отговори, че би му казал да бъде разумен.

Свързани публикации