• 25.05.2024

Христо Панчугов: Ще има балотаж на президентския вот

 Христо Панчугов: Ще има балотаж на президентския вот

„Аз не виждам истински ентусиазъмоколо президентските избори за гласуване“, каза пред БНР политологът Христо Панчугов.“Политическите формацииизглеждат за момента неспособни да предложат нещо различно от това, което направиха на предишните два избора”, коментира той пред БНР. 

Не виждаме нови стратегии, не виждаме нови идеи за обединение,няма ясно договорени планове какво следва в бъдеще“, посочи Панчугов.

По думите му тези липси могат да отдръпнат и хората от гласуване:

„Но все пак това, което е обнадеждаващото, е, че има повече от един кандидат за президент. Така изглеждащата доскоро безпроблемна негова победа, вече не е толкова безпроблемна. Но весе още не сме и чули как изглежда изходът от кризата нито от Лозан Панов, нито от проф. Герджиков. Сигурно е обаче, че ще има балотаж.

Ходът за издигането на каниддат и наДПС е странен, но не е нов. Може би има вътрешен проблем на мобилизацията на ДПС и ясна заявка, че те искат да останат на политическата сцена. Ако този техен кандидат се превърне в двигател на мобилизация, ние ще видим една доста голяма парламентарна група на ДПС в бъдещия парламент, която щке бъде фактор. Особено при липса на подредена стратегия на останалите политически играчи.

На сцената за президентската битка излизат и националистите. Те заедно с ДПС мисля, че ще играят в синхрон в опит да се върнат на сцената. Но по-скоро се съмнявам това да стане…Заигравката с етническата карта е изключително вредна и опасна. Интересно е дали партия „Възраждане“ ще вземе повече проценти сега…“, коментира още политологът.

„Участието на Ицо Хазарта и Белобрадова – мога да кажа, че когато липсва смисъл на сблъсъка, започваме да го пълним със символи. Тъжно е, че ДБ се налага да напомнят за акцията в Росенец постоянно и ДПС всъщност да се превръщат в двигател на тяхната кампания?! А ДБ трябва да търсят промяна на стратегията и да изпълнят със съдържание своята кампания“, заяви още политологът. 

 

Свързани публикации

None found