• 23.06.2024

Фитнесите на бунт: Имунната система е по-силна при спортуващ човек

 Фитнесите на бунт: Имунната система е по-силна при спортуващ човек

Снимка: Fitness Armour Sport

На бунт срещу противоепидемичните мерки. Фитнесите също заплашват с отваряне въпреки разписанията на здравните власти.

„За момента никой не знае кога ще отговорим. Чакаме дата, за да рестартираме нашия бранш, но такава все още няма. Ние сме затворени, нямаме информация кога да работим, а и да рестартираме – не е сигурно дали хората ще се върнат веднага“, заяви собственикът на фитнес център Мартин Гаджев пред bgonair.

„Ние също ще излезем на протеста на 27 януари, защото искаме да упражним нашето право да работим“, обяви Гаджев.

По думите му в залите преди затварянето са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите също сами са проявявали инициатива да се пазят взаимно. 

„Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста“, посочи той.

Снимка: Fitness Armour Sport

По думите му „имунната система е доста по-силна при човек, който спортува“, затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени залите.

„По улиците хората вече са с наднормено тегло, те нямат стимул да тренират. Много малко от хората имат познанията да тренират вкъщи“, категоричен беше Мартин Гаджев.

Той обясни, че помощите от правителството закъсняват, а вече фитнесите са загубили голяма част от персонала си.

„Ние сме в полза на министерствата, но трябва да бъдем отворени. Хубаво е да взимаме пример от Европа, но е хубаво той да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките при нас тласкат браншовете към фалит. В Европа има по-голяма сигурност за браншовете, взимат се много по-бързи и актуални решения“, коментира той. 

И отбеляза, че няма как една година застой да не се отрази – „загубихме навика си да тренираме“. Трябва, когато се рестартира всичко, да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората, убеден е Гаджев

Свързани публикации

None found