• 13.04.2024

Учителка от Ловеч е с коронавирус, под карантина е

 Учителка от Ловеч е с коронавирус, под карантина е

Снимка: Архив

Учителка в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Тя е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувствала неразположена още на 14 септември и не е била в училището.

Установени са седем контактни лица от персонала на училището – шест учители и един счетоводител. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за коронавирус.

Ако някой от тези учители се окаже с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали.

На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Заразената с COVID-19 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и е уведомено местното РЗИ за карантина и изследване.

Към 14,00 часа на 17 септември общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, активните случаи са 7, оздравелите са 57 лица, допълват от здравната инспекция.

Свързани публикации