• 25.05.2024

Ученичка от Попово е големият победител в националния конкурс „Полет“

 Ученичка от Попово е големият победител в националния конкурс „Полет“

Снимка: pixabay

Девойка от Попово е големият победител в националния конкурс „Полет“. Виктория Денчева /17 г./ е възпитаник на Школата по изобразително изкуство „Арт Попово“ и печели наградата „Големият победител“ в конкурса за втори път в рамките на две поредни години, съобщи ръководителят на Школата – художникът Искра Хаджииванова.

В конкурса са участвали млади художници, представители на 12 най-добри школи от страната. При много голяма конкуренция талантите от Попово се представят с 15 творби. Виктория е големият победител, Ивайла Петрова е с трето място, а девет деца са с грамоти за отлично представяне, уточни ръководителят.
„Големият победител“ е най-високата награда на конкурса, единствена за всички възрасти. По регламент се присъждат по едно първо, второ и трето място, избрани от журито получават грамоти за отлично представяне. Наградите са професионални материали за рисуване.


Според журито творбата на Виктория от Попово е „Много детайли, много движение, игра – композиция, от която усещаме излъчване на ефирност. Всичко това с наситени, но умело балансирани цветове“, цитира ръководителят на Школата.


Конкурсът се организира по традиция от Артконтестор и галерия „Галас Арт“.

Източник: БТА

Свързани публикации

None found