• 04.03.2024

Ученик от Търговище е с коронавирус

 Ученик от Търговище е с коронавирус

Снимка: EFE/ Nacho Gallego

Сред новозаболелите от COVID-19 в област Търговище има две семейни двойки и контактни деца в ученическа възраст.

Общо осем са случаите, регистрирани през последното денонощие, сред тях има полицай и служител на РЗИ, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Диагностицирани са две двойки съпрузи от Търговище и от Попово. Състоянието им не налага хоспитализиране. Заразени от областния град са жена на 43 г. и мъж на 53 г., контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване.

До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение. Инфектираната с коронавирус жена е служител на РЗИ, поради което са взети проби за изследване от целия екип на инспекцията. Новозаразените съпрузи от Попово са на 53 и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син – безработен, който засега няма оплаквания.

Заболял е мъж на 42 г. от Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, на 27 септември. Пациентът работи в Районно управление-Попово, като за последно е бил на работното си място на 21 септември.

За резултата му е уведомен началникът на управлението, както и директорът на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още двама души – всички са без оплаквания.

В „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ-Търговище, е хоспитализирана диагностицирана с COVID-19 жена на 36 г. от омуртагското село Долно Козарево. Тя работи в завод към стъкларския холдинг край Търговище.

Не е била на работа от 19 септември, сред контактните й четирима души има и дете в ученическа възраст. Диагностициран с коронавирус, е и ученик на 12 г. от Търговище, поставен под домашна карантина като контактен на своята майка.

Връчени са предписания за спазване на домашна изолация на всички съученици на момчето – ученик в 6-ти клас на Първо ОУ „Хр. Ботев“. Учебният процес преминава в електронна среда.

Под домашна карантина е поставена и жена на 58 г. от Търговище. Карантинирани са и домашните й контактни – общо трима души, сред които и дете, посещаващо детска градина.

Към днешна дата в областта, под домашна карантина са общо 212 души; 84 от тях са с положителни резултати за COVID-19, а останалите 128 са техни контактни.

Свързани публикации