• 22.04.2024

Установени са 39 контактни лица на заразения ученик от Русе

 Установени са 39 контактни лица на заразения ученик от Русе

Снимка: Фейсбук

Общо 39 са установените към момента контактни лица на 16-годишния ученик от Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, който даде положителна за коронавирус проба. Епидемиологичното проучване по този случай продължава, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Момчето не е вдигало температура, а е имало само загуба на вкус и главоболие, заради което си е направило PSR тест, каза заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев. Според него ситуацията в русенската гимназия не трябва да се драматизира, а и освен това са изпълнени всички противоепидемични мерки.

„Не трябва да има психоза. Смятам, че подобни неща във времето ще се случват. Трябва да бъдем спокойни и да действаме професионално“, каза той.

каза той

Учебните занятия на целия клас, в който учат общо 26 ученици, от днес се провеждат онлайн. Четирима ученици от други класове, които са били контактни на заразеното момче, също са под домашна карантина и са преминали на електронно обучение. След 14 дни, ако децата нямат оплаквания, ще се върнат обратно в класните стаи.

Свързани публикации