• 15.07.2024

Усложнява се ситуацията с обслужване на пациенти с COVID-19 във Варна

 Усложнява се ситуацията с обслужване на пациенти с COVID-19 във Варна

Снимка:BGreporter.info

Ситуацията с обслужването на пациенти с коронавирус и във Варна се усложнява. Вчера двата реанимационни екипа на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са чакали четири часа пред Инфекциозната клиника, тъй като там е имало струпване и на други линейки с пациенти, съобщи д-р Иван Здравков, заместник директор на Центъра.

„Явно напливът на пациенти е голям. Грубо казано, 78% от екипите ни са пред Инфекциозно отделение и чакат разпределение на пациентите. В неделя са били заведени 15 човека, а са приети двама – и куриозът другият, много ме възмути – пращат наш екип с пациент до Провадия, където трябва да бъде хоспитализиран. Това са 55 километра и се оказва, че там няма да го приемат и екипът се връща. Преди седмица може би пациент почина след инфекция, пациентът се влошава от дихателна недостатъчност, колегата вика втори наш екип, реанимационен, но пациентът почина след инфекция“, коментира Здравков.

коментира Здравков

Според д-р Иван Здравков сред проблемите в организацията е и фактът, че има само един медик, който координира и разпределя пациентите за хоспитализация  в здравните заведения.

Свързани публикации

None found