• 23.06.2024

Удължават онлайн обучението на гимназистите в София

 Удължават онлайн обучението на гимназистите в София

Снимка: BGReporter.info

Общинският кризисен щаб в София планира да бъде удължено дистанционното онлайн обучение на гимназистите. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че ще направи предложението на предстоящото заседание.

Препоръката е на медиците от експертния съвет с оглед на ситуацията на заразата в столицата.

Освен това ще бъде обсъдено и евентуалното преминаване в онлайн и на учениците от 5 до 7 клас в столицата, тъй като това е желанието на учителските колективи поради опасенията си от заразата, а по отношение на родителите те остават разделени, но с приоритет сега е общественото здраве, коментира столичният градоначалник.

„Според лекарите от този съвет всяко включване в група създава допълнителен риск в тази ситуация. Широко разпространено е здравото заразаносителство.Затова моето предложение ще бъде да удължим онлайн обучение с още две седмици, след което обаче да започне поетапното връщане на учениците особено от 8 клас, така също и от 12 клас“, заяви Фандъкова при инспекцията на първите ДКЦ-та в София с COVID-пунктове.

Тя разкри, че в рамките на деня общо три такива пункта ще бъдат открити – 11-о ДКЦ в район „Възраждане“, в „Люлин“ – 12-о ДКЦ, а в „Оборище“ – 17-о ДКЦ. До края на седмицата общо седем поликлиники ще имат такива кабинети, а другата седмица се очакват поне още три да се включат., а до края на седмицата общият им брой ще стане седем. Другата седмица още три столични ДКЦ-та ще се включат.

От правителството ще бъдат отпуснат средства, които да осигурят допълнителното заплащане на всички екипи, които работят във всички COVID зони. С тази финансова помощ се надявам ДКЦ-тата да подобрят работата си и да намалят натиска към болниците, допълни още тя.

Свързани публикации

None found