• 21.06.2024

Търговски и транспортни фирми се готвят да блокират „Кулата“

 Търговски и транспортни фирми се готвят да блокират „Кулата“

Снимка: БГНЕС

На 2-ри септември търговски и транспортни фирми от България се готвят да блокират граничния пункт „Кулата“ с настояване другият пункт – „Илинден-Ексохи“, да бъде отворен за товарни превози, съобщи БНР.

След два предупредителни протеста представителите на бизнеса, които близо два месеца търпят сериозни загуби от напълно затворения от гръцките власти пункт „Илинден- Ексохи“, потвърдиха готовността си за 10-часова блокада на „Кулата „:

Минават към блокиране на ГКПП „Кулата-Промахон. Обявили са дата 2-ри септември от 12.00 до 22.00 часа с настояване да бъде отворен пункта „Илинден-Ексохи“.

„И от Съюза за международни преводи, и от Сдружението на транспортните работници. Подкрепят ни. Тези километрични опашки, които се създават на ГКПП „Кулата“ са убийствени за всички. Не знам изобщо Европа как търпи това“.

обясни Кръстьо Веселинов – един от организаторите на протеста, че имат подкрепата им

Радикализирането на протеста, чиито мотиви и искания са икономически и социални, е провокирано от неколкократното удължаване на срока на ограниченията, въведени от южната ни съседка. Вчера стана ясно, че Гърция остава в сила всички забрани заради коронавируса до 10 септември.

Свързани публикации