• 24.04.2024

Тошо Тошев разкри голяма тайна за политически годеж между ГЕРБ – БСП и отписа Слави

 Тошо Тошев разкри голяма тайна за политически годеж между ГЕРБ – БСП и отписа Слави

Снимка: Стоп кадър/БНТ

Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за управление, „а всеки смята“

„Понятието „дълго“ във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение отново за управление, докато преди месеци усещах уплах. Но това не е управление, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта“.

Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за управление, „а всеки смята“.

Управлението на една държава е сложна работа. На нашата държава, в нейното състояние, това е болезнена работа. Не знам кой умен човек би се съгласил… Нашата държава е много болна в момента.

каза за БНР журналистът Тошо Тошев

„Около него няма хора политици. Самият той не показва сериозно политическо поведение, дори в този решаващ момент. Ние не го чуваме, не го виждам. Слави ми е като ядрото на Земята, знам, че съществува далече надолу, но никога не мисля за него. Какво може да ми даде партията на Слави Трифонов“.

смята Тошев

Тошев коментира още:

„Бих посъветвал Корнелия Нинова да не се захваща с това нещо – да съди журналисти. Не знам защо го прави. Мисля, че не само е грешка, а е нелепица. Не се съди журналист.

Дори идеята, която е била заложена в публикацията, която не си е харесала, така я раздухва повече и който не я прочел, ще я прочете“.

Тошо Тошев разказа как преди извънредните парламентарни избори през 2014 година е посредничил между Бойко Борисов и тогавашния шеф на БСП Михаил Миков. Борисов предложил да се направи коалиция с БСП и поискал съдействие от Тошев да разговаря с Миков за това.

По темата се включи и Михаил Миков:

„Нямам детайлен спомен за случилото се, но тогава имаше много годежари. Никога не съм влизал в кабинета на г-н Тошев. Нещата се случваха пред цялата публика.

Имаше ясна позиция на Изпълнителното бюро по въпроса и място за годежарски теории не е имало… Идея за голяма коалиция винаги се е търкаляла… Въпрос не може да има за голяма коалиция“.

Свързани публикации

None found