• 15.07.2024

Тийн купон в София: Сред 14-те – синът на президента! Псуват, мятат фасове…

 Тийн купон в София: Сред 14-те – синът на президента! Псуват, мятат фасове…

Колаж: ПИК

Полицията в София и Столичната здравна инспекция са реагирали на сигнал, че в хостел на бул. „Христо Ботев“, в посока Петте кьошета, има шумно струпване на младежи. На място са установени 14 души, 11 от тях – непълнолетни и 3-ма пълнолетни, съобщи glas.bg

Според bTV в хостела е бил и синът на висш държавник. От МВР не потвърждават информацията, но уточняват:

„За случая веднага е уведомен инспектор „Детска педагогическа стая“ на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствал на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му“.

Шефът на РЗИ също отказа да отговори на въпроса дали сред някой от непълнолетните е свързан с обществено интересно лице.

„Никога не ме е интересувало това“, отсече пред БНТ на Данчо Пенчев.

От „24 часа“ пък цитират издателя Недялко Недялков. Според него става дума за непълнолетния син на президента Румен Радев – Георги: „Майката на Георги – Гинка (бел. ред. – бившата съпруга на Румен Радев), е отказала да прибере сина си от районното. Той е бил освободен едва след като други пълнолетни лица от компанията са гарантирали за свободата му с подписите си“.

А сигналът за партито е подаден от собственик на пицария в същата сграда. Той сподели накратко какво се е случило: „Имаше някакви младежи горе, нещо празнуваха. Скачаха върху покрива на пицарията, псуваха, хвърляха фасове, крещяха и т.н. Полицията реагира, дойде патрул. Младежите не искаха да си дават личните карти. Просто те щяха буквално да бутнат пицарията. Може би нямаха и 18 някои от тях. Видимо бяха малки“.

От МВР съобщиха още, че всички непълнолетни са призовани да се явят днес с родител в столичното Четвърто РПУ. Все още не е ясно дали има образувана проверка или досъдебно производство за хулиганство.

Името на сина на президента е ставало и друг път медийно достояние по неприятен повод. Преди 2 години се твърдеше, че Георги се забъркал в бой пред дискотека между момчешки компании. Той бе свързван и с физически сблъсък през 2017-а, когато група седмокласници бяха нахлули в класна стая в 38-о училище и набили петокласник.

Свързани публикации

None found