• 05.03.2024

Събират подписка с искане за импийчмънт на президента Румен Радев

 Събират подписка с искане за импийчмънт на президента Румен Радев

Снимка: Нова

След като президентът Румен Радев настрои народа към бунт, недоволни граждани пуснаха петиция срещу него.

Вече хиляди подписаха и дадоха своя глас за отстраняването на държавния глава, който слезе при бунтуващия се народ и ги прикани към гражданска война, пише Монитор.

Ето какво гласи текстът към петицията:

„До кога ще го търпим?! Откакто заема длъжността президент, ТОЙ успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, незачитане на парламента, неспазване на Конституцията на Република България и йерархията на властите. ТОЙ призовава народа към метеж. Призовава за външна политика, отдалечаваща я от Европейския съюз и от водещите партньорски страни в НАТО и приближаваща я към недемократични режими в очевидно противоречие с националния интерес. ТОЙ работи против държавата си, солидаризирайки се с главната опозиционна партия БСП (бивша комунистическа).

Тези провокации на Радев не може и не трябва да останат без последствия. Не може на върха на държавата да има прокремълски провокатор, който вместо да обединява, да разделя нацията с хибридните си изяви. Не може той да е главнокомандващ на въоръжените сили. Това е въпрос на национална сигурност. С позициите си Радев ясно показа от коя страна на разделителната линия в съвременния свят стои и това не е на страната на България. Или си за България, или си за сегашния й президент! Среден път няма! ИМПИЙЧМЪНТ – СЕГА!!!“.

Свързани публикации