• 23.06.2024

Столичани отново гратис в градския транспорт заради липсата на будки за билети

 Столичани отново гратис в градския транспорт заради липсата на будки за билети

Снимка: БГНЕС

От днес контрольорите в столицата започват масови проверки за редовността на пътници. 

Както знаем от няколко месеца те не глобяваха, а продаваха билети в превозните средства от наземния транспорт, заради пандемията от COVID-19.

Много хора обаче пътуваха гратис поради липсата на достатъчно засилен контрол в резултат на което ЦГМ излезе едва ли не на минус от цялата ситуация.

Заради това днес има масови проверки.

Наши читатели сигнализираха за липсата на будки за билети в голяма част от кварталите и за неработещи такива.

Проверка на екипа ни показа показа,че наистина е трудно да си купиш билет за градския транспорт в столицата особенно ако живееш в Люлин, Надежда, Свобода Толстой, Младост , Стрелбище или още по-крайните квартали като Левски или Обеля.

Единствения добър и бърз вариант е закупуване на билет от всяка една метростанция. Оказва се там освен билет за едно пътуване може да си купиш и талон за много пътувания, съобщава tvnovini.bg

Сериозен проблем днес имаха и гражданите с изтекли или изтичащи карти които не могат да се заредят заради технически проблем на някой бутки за билети.

Екипът ни опита да се свърже с ЦГМ за да разбере защо е толко трудно да си купиш билет за градския транспорт и защо бяха махнати автоматите за билети в превозните средства.

Към този момент все още няма отговор .

Свързани публикации

None found