• 05.03.2024

Станислав Младенов: В тази криза България има нужда от родолюбиви граждани

 Станислав Младенов: В тази криза България има нужда от родолюбиви граждани

Снимка: ГС БСП

Понятието „работещ беден“ е присъда – за държавата и за досегашните управляващи, категоричен е кандидатът за народен представител от „БСП за България“  

В тази криза България има нужда от родолюбиви граждани. Затова трябва честно да си отговорим на въпроса – колко обичаме родината си. Думите са на кандидата за народен представител от 25-ти МИР от „БСП за България“ Станислав Младенов. Той коментира темата за българската икономика в кризата, предизвикана от пандемията от Covid-19 в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.  

„В момента България има огромна нужда от хората си. Ние, гражданите, сме тези, от които зависи възстановяването на българската икономика, каза Станислав Младенов. – Въпрос на избор е. Да изберем българските туристически дестинации, българските хранителни продукти, българското производство… Сега е време за родолюбие. Защото родината ни е подложена на огромно изпитание“.

подчерта Младенов.

Според кандидата за народен представител от БСП, държавата се нуждае от икономика с приоритет върху леката промишленост, тъй като тя дава добавената стойност и генерира благата. „Колкото по-голяма принадена стойност и оборот на капитала има в една икономика, толкова по-добър ще е ефектът върху социалната система, обясни той. – Защото социална политика се прави с пари, които идват от икономиката. А в момента светът на практика е в икономическа криза“.   

Станислав Младенов е категоричен, че основното внимание на следващото държавно управление трябва да бъде насочено към един от най-важните сегменти в икономиката, а именно трудовият пазар.   „Каквито и производствени мощности да има една държава, ако няма хора, които да ги обслужват, нищо не може да се случи, коментира той.

Понятието „работещ беден“ за мен е присъда – за държавата и за управниците й. Основна моя цел е да се преборим с тази дълбока несправедливост. Абсурдно е в XXI век човек, който честно упражнява правото си на труд, да не може със заплатата си да покрие сметките за ток, вода и храна. Недопустимо е!“.

Свързани публикации