• 26.02.2024

Стана ясно кой е разписал фаталната бележка за шахтата убиец!

 Стана ясно кой е разписал фаталната бележка за шахтата убиец!

Снимка: glas.bg

Първата оставка след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен от токов удар на улица в София, падна. Подаде я дългогодишният главен архитект на район „Триадица“ Иван Шишков, съобщава glas.bg.

Както ви съобщихме, Йорданка Фандъкова посочи, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е бил свързан на база служебна бележка, подписана с от главния архитект на район “Триадица”. Преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация. Тази бележка обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ.

Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих изключително странно усещане при размахването на една бележка. Мое усещане беше, че едва ли не имах някаква вина за бележката и връзката с ЧЕЗ.

каза подалият оставка като главен архитект на район „Триадица“ Иван Шишков в ефира на „България сутрин“.

Той добави, че е усетил недоверие от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, затова решил да не упражнява вече този пост. 

Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена.

смята арх. Шишков

Той подчерта, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе категоричен, че подписът със запетая не означава подпис на главния архитект, а на лице, което го е замествало. Той разясни, че докато бил в отпуск, бил заместван от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

Считам, че служебната бележка няма стойност. Тя не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен.

категоричен бе арх. Иван Шишков

Свързани публикации