• 23.06.2024

(СНИМКИ) Хванаха изпращач на марихуана с куриерска пратка за Германия

 (СНИМКИ) Хванаха изпращач на марихуана с куриерска пратка за Германия

Снимка: прокуратура

Под ръководството на Софийската градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – изпращане на марихуана чрез пратка до Германия, съобщиха от обвинението.

Снимка: прокуратура

На 14 октомври в Централния разпределителен център на куриерска служба в София, била получена пратка, изпратена от Варна.

Същата била адресирана за Германия. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ – отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“, извършили физическата й проверка, са установили, че тя съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакуумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, като общото му тегло е 3,190 кг.

Снимка: прокуратура

Незабавно са били предприети действия по установяването на изпращача. Същият е бил идентифициран – гражданин на САЩ на 35 години, притежаващ и немска лична карта.

Понастоящем мъжът пребивавал в Варна. Със съдействието на сектор „Борба с организираната престъпност“-Варна, са били осъществени оперативно-издирвателни действия и въпреки опита на чужденеца да се укрие, той е бил задържан.

Снимка: прокуратура

При претърсването на свързаните с него адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои. Той е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество.

След първоначалното му задържане за срок до 72 часа, наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца.

Снимка: прокуратура

Същото е било уважено от съда. Към настоящия момент е известно, че мъжът е криминално проявен в Германия, има множество присъди за причинени телесни повреди и разпространение на наркотични вещества – канабис и амфетамини.

По сигнал на българските митници, Немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Свързани публикации