• 15.07.2024

(СНИМКИ) Лекари от „Пирогов“ спасиха 16-годишно момиче с COVID-19

 (СНИМКИ) Лекари от „Пирогов“ спасиха 16-годишно момиче с COVID-19

16-годишната Маринела пребори COVID-19 след тежка дихателна недостатъчност

Медиците в Пирогов спасиха 16-годишната Маринела Георгиева, която е приета с COVID-19 с тежка дихателна недостатъчност. Момичето търси глътка въздух, след като е транспортирана в Пирогов от друго лечебно заведение. Дни наред екипите на Клиниката по детска анестезиология и реанимация и Клиниката по детска хирургия се борят за живота ѝ, съобщават от болницата. 

Спасяването на Маринела обединява жителите на родния ѝ град Челопеч, които с тревога и надежда следят лечението ѝ. За щастие медиците на Пирогов успяват да ѝ помогнат в битката с болестта и днес Маринела вече е добре.

Кметът на Челопеч инж. Алекси Кесяков изпрати благодарствено писмо до лекарите на „Пирогов“ и лично на доктор Христо Пседерски, началник на Детска реанимация и доц. Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия

„ Приемете нашата дълбока благодарност за всеотдайните грижи и упоритост. Рядко се случва действия на определени хора да ни оставят без думи, но вашите усилия и непримиримост ни оставиха не само безмълвни, но и ни доказаха, че човешката воля не може да бъде сломена”.

“Вярата и доверието на хората от Челопеч, които усещахме през цялото време, ни даваха сили в битката с болестта”, каза доц. Шивачев след като прие благодарностите.


Свързани публикации

None found