• 29.09.2022

(СНИМКИ) Дъжд потопи София! Бул. „Възкресение заприлича на „Суетския канал“

 (СНИМКИ) Дъжд потопи София! Бул. „Възкресение заприлича на „Суетския канал“

Снимка: BGReporter.info

Силна гръмотевична буря се изви в късните следобедни часове в София.

Проливният дъжд изнерви допълнително шофьорите по столичните булеварди в най-натоварения период от трафика. Лошото време оправда прогнозите на синоптиците и предупреждението, което беше издадено за днес за района на София, както и северозападните области в страната. От Столичната община заявиха, че към 19:30 ч няма получени сигнали за паднали дървета и наводнени шахти. Екипи обхождат подлезите, за да проверят каква е ситуацията. Градският транспорт се движи с 15 минути закъснение.

Бул. „Възкресение заприлича на „Суетския канал“, пишат в писмото си до редакцията живущи в район Красна поляна.

Когато завали на кръстовището на бул. Никола Мушанов и бул. Възкресение в близост до столичното 28 училище, се събира вода Снимка: BGReporter.info

„Всеки път когато завали на кръстовището на бул. Никола Мушанов и бул. Възкресение в близост до столичното 28 училище, се събира вода, която достига буквално до вратите на автомобилите.“

добавят авторите на снимките изпратени до BGReporter.info

Според тях причина за това е липсата на отвеждащи водата шахти в цялото каре от блокове и улици между бул. Възкресение и и улица Добротич.

Тук водата достига до бродюра, но това е най-плитката част от „езерото“, което се образува по време на дъжд до столичното 28 учлилище в район Красна поляна.
Снимка: BGReporter.info

Свързани публикации

None found