• 26.02.2024

(СНИМКИ) Възраждане се опитва да яхне шествието на Апостола в Ловеч

 (СНИМКИ) Възраждане се опитва да яхне шествието на Апостола в Ловеч

Снимка: BGReporter.info

Партия Възраждане срещу която се води дело за заличаване от страна на прокуратурата, готвят успоредно прорусофилско шествие, на гърба на традиционното в Ловеч. За това сигнализираха bgreporter.info родолюбци от града.

“Шествието организирано всяка година от местни патриоти няма никаква връзка с политически организации. Не искаме да се получават ситуации, като миналата година и да се петни с политика името на Левски.”

подчертават организаторите.

 От Възраждане искат да вървят преди традиционното шествие, или да се влеят в него, смятат организаторите. Миналата година от партията на Костадинов пуснаха начело русначета с шапки и знамена Русия.

Деца с шапки Русия застават пред цялото шествие и свещениците през 2020 г.

“На живо беше страшно. Дойдоха няколко руснаци, натикаха тия деца отпред, тъкмо преди началото, нещо им скръцнаха със зъбите и им казаха да не мърдат оттам. Въпреки, че се опитахме да ги махнем. Беше тъмно и хората не видяха това, отнесени да се подреждат и да крачат в строй едни зад други с факли.”

разказват свидетели на провокацията.
Въпреки опитите да ги преместят настрани децата остават през цялото време на черковната служба в памет на Левски

А тази година се организират със знамена и лозунги. Целта им е отново да опорочат деня традиционното шествие посветено на Апостола на свободата.

Свързани публикации

None found