• 31.03.2023

Слънчев бряг готов за сезона, 4 м разстояние между чадърите

 Слънчев бряг готов за сезона, 4 м разстояние между чадърите

Снимка: BGReporter.info

Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, са готови за новия туристически сезон и очакват първите туристи, съобщава концесионера.

Навсякъде пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги.

На Северния и на Южния плаж чадърите са подменени с чисто нови. Спазени са всички изисквания за безопасност и с оглед на ковид-мерките, чадърите са разположени на разстояние от 4,5 метра едни от друг, отбелязват концесионерите, пише dnes.bg

Осигурени са и достатъчно служители, които ще извършват дезинфекция на плажните екстри след всеки турист. Подготвени са и медицинските пунктове.

Официалният старт на плажния сезон ще бъде даден както обикновено на 1 юни. От тази дата ивиците ще бъдат обезпечени и със спасителни постове. От 1 юни на трите ивици в Слънчев бряг ще бъдат отворени и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационни екипи. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани. Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите.

И трите плажни ивици в курорта са обезпечени с осветление. Всяка от трите ивици в курорта спечели и тази година международното отличие „Син флаг“, похвалиха се концесионерите.

От там уверяват, че два пъти в месеца се правят проби на морската вода. Плажовете са пригодени и за хора с увреждания като са изградени специални тоалетни и рампи за лесно придвижване.

Свързани публикации

None found