• 24.04.2024

След гонка в Шумен, 15-годишен катастрофира с крадена кола, возел и момиче

 След гонка в Шумен, 15-годишен катастрофира с крадена кола, возел и момиче

Снимка: BGreporter

Задържаха 15-годишно момче след пътно произшествие на светофар в Шумен, при опит да избегне полицейска проверка с краден автомобил, като не спряло на стоп палка, съобщиха от полицията.

Тази нощ на централния булевард „Славянски“, близо до пл. „Кристал“, полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил.

Водачът не спрял и ускорил скоростта. Автомобилът бил последван от екип на пътната полиция. На кръстовище, на улиците „Станционна“ и бул. „Мадара“, водачът се блъснал в светофар.

Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият, но са установени от полицейския екип. Изяснена е самоличността им. Водачът е 15-годишен шуменец, а спътничката му – 13-годишно момиче от града.

Двамата са прегледани в МБАЛ-Шумен, където е установено, че нямат травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а момчето било задържано, след като било изяснено, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. „Петър Берон“ в града.

Кражбата е била заявена от 56-годишната му собственичка. След произшествието, освен по автомобила, са нанесени щети по светофарната уредба, по пътни знаци и метални предпазни огради. По случая е образувано е досъдебно производство.

Свързани публикации