• 25.05.2024

„Системата ни убива“ създава собствена партия, ще участва във вота на 2 април

 „Системата ни убива“ създава собствена партия, ще участва във вота на 2 април

Движение „Системата ни убива“ създава собствена партия и ще участва на вота на 2 април.

Тъй като процедурата по получаване на регистрация отнема време, движението ще се яви в партньорство с партия-мандатоносител „Български съюз за директна демокрация“, с които споделят общи виждания.

В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект.

„Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото“.

На предишните избори активистите на движение „Системата ни убива“ участваха като гражданска листа на партия „Изправи се. БГ“ на Мая Манолова, която вече е част от обединението „Левицата!“. Росен Рашков обясни защо сега няма да подкрепят Манолова:

„Сега ситуацията е по-различна, тъй като „Изправи се. БГ“ е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от „Изправи се.БГ“ да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия“, обясни Росен Рашков.

Листите и програмата ще бъдат представени идната седмица.

Свързани публикации

None found