• 19.05.2024

Сериен нарушител опря нож в гърлото на горски при проверка

 Сериен нарушител опря нож в гърлото на горски при проверка

Снимка: Архив

Горски стражар е заплашван с нож по време на проверка, съобщиха от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/, цитирано от Darik. Това е поредно дръзко посегателство срещу държавни горски служители, посочват от предприятието. То е извършено от системни нарушители с множество актове за незаконни дейности на територията на „Държавно горско стопанство Разлог“.

В края на миналата седмица, при редовен обход, двама горски стражари попадат на джип, транспортиращ дървесина без контролна горска марка и без издаден превозен билет. В автомобила са установени две лица, които са се държали агресивно, като единият нарушител е опрял нож в гърлото на горски стражар, посочват от предприятието. В опита си да се предпази, по врата и ръцете на горския служител са нанесени множество порезни рани.

Междувременно другият стражар е подал сигнал на телефон 112.

От ЮЗДП посочват, че нарушителите са изхвърлили незаконно отсечената дървесина на мястото на инцидента и са избягали. Двамата горски стражари са подали сигнал в Районното управление на полицията в Разлог. За случая е уведомена и прокуратурата, съобщават още от предприятието.

Свързани публикации

None found