• 04.02.2023

Светозар Съев: Коалиция „Граждани от протеста“ сме реална алтернатива на управлението на ГЕРБ

 Светозар Съев: Коалиция „Граждани от протеста“ сме реална алтернатива на управлението на ГЕРБ

Снимка: Личен Архив

Светозар Съев – Съпредседател  на Коалиция „Граждани от Протеста“ № 17 в изборната бюлетина.

Как се стигна до регистрация на Коалиция „Граждани от Протеста“?

Светозар Съев: В разговор с  колеги от други партии, решихме да се опитаме да изградим широка коалиция от политически формации, различни от статуквото. На последните местни избори самостоятелно и в коалиции са участвали повече от 60 малки партии различни от статуквото, като всички имат резултати на различни места в страната и това са кметове и общински съветници, които се борят срещу ГЕРБ, корупцията и грабежа. Това е много сериозен потенциал, който ако може да се обедини, би изградил коалиция със сериозен потенциал. На първата ни покана за среща се отзоваха 18 партии, като срещата бе обнадеждаваща. Оказа се, че освен общият ни враг ГЕРБ, има още много основни политики, които ни обединяват. За съжаление последва роене и накрая от общият формат, се оформиха 3 коалиции и няколко самостоятелно участващи партии. В нашата  Коалиция „Граждани от Протеста“ № 17, първоначално се включиха 5 политически формации, като в последствие една напусна коалицията.

Как в една коалиция се оказаха леви и десни формации. Това не поражда ли конфликти ?

Светозар Съев: Аз мисля, че в съвременната политика, понятията ляво и дясно, вече са отживелица. Аз като Председател на партия „КОЙ“ – партия на малкият и среден бизнес, съм дясно ориентиран. Бях производител, като по време на кризата осъзнах, че дори да си произвел 2000 т. продукция тя не е БВП, докато някой не я купи.

В този период стотици български производители фалираха поради липса на пазар. Така, че твърденията на г-н Борисов, че проблема е в това, че в България няма производство е пълна глупост.

Имаше, но провежданата от него икономическа политика съсипа Българският бизнес. За да има пазар за българският бизнес, трябва да има платежоспособно търсене, което той уби с провежданата политика на ниски доходи. Доходите не стигаха за най належащите разходи за оцеляване, както и за безумните и необосновано високите сметки на монополистите. Това доведе  до загуба от българските граждани на имущество и бизнес. Така, че политиката на по-високи доходи е и политика и за стимулиране на бизнеса.

Светозар Съев; Коалиция „Граждани от протеста“ № 17 в изборната бюлетина

Кои са основните политики, около които се обединихте ?

Светозар Съев: Естествено основното е сваляне на престъпното управление на ГЕРБ. Това е основното около което можеше да създадем много широк фронт, но за съжаление не ни достигна политическа зрялост да го реализираме.  Основната цел на Коалицията е драстичното повишаване доходите на българските граждани, подобряване условията за бизнес и радикални реформи във всички сфери. Разбира се това го декларират като позиция всички участници в изборите. Затова ние декларираме, какви са разликите между нас и другите политически проекти участващи в изборите.

Поставяне на интересите на българите, националният бизнес и Българската държава над всякакви други – Евро – атлантически, Американски, Руски и др. интереси

Критично настроени сме към изроденият банково-корпоративен модел на управление на ЕС. Връщане към ценностите на Европа от миналият век. Да на Европа на Свободните Нациите – не на Европа на Корпоративното господство.

Снимка: Архив

Оценяваме, като престъпно 11 годишното управление на ГЕРБ и подкрепяме оценките на Президента Радев за него.

Не на Нео-либералната икономическа и идеологическа доктрини. Не на Истанбулската Конвенция, Стратегията за Детето и джендър идеологията. Да съхраним  традиционните Български семейни ценности и традиции.

За повишаване ролята на гражданите и обществото върху контрола на всички форми на власт – Парламентарна, Изпълнителна, Съдебна и Местна власти и пряко участие в управлението, чрез формите на пряка демокрация.

Реклама

Защо избрахте за име на Коалицията „Граждани от Протеста“?

Светозар Съев: Защото ние и кандидатите в листите на Коалицията „Граждани от Протеста“ сме част от протестиращите българи от 2013 г. досега. Аз лично съм организатор и участник в стотици протести срещу престъпното управление на ГЕРБ. Колегите от Българска Земеделска Партия са хората от протеста с тракторите през 2013 г. и много други. Разбира се общото между нас са и идеите на последните протести – Оставката на Борисов и Гешев и смяна на системата. Разбира се участниците в протестите бяха различни. Ние сме тази част от тях, където няма лица участвали в управлението на държавата през последните 31 години. Няма лица свързани с  организираният престъпен системен грабеж на народ и държава. Няма представители на Фондации и НПО – та финансирани от външни „благодетели“. Има само честни и компетентни български родолюбци.

Какво ще препоръчате на избирателите?

Светозар Съев: Гласувайте за Коалиция „Граждани от Протеста“ с № 17 в изборната бюлетина. Ние сме реална алтернатива на управлението на ГЕРБ и другите партии на статуквото. Разбира се ние нито имаме амбицията, нито сме единствената алтернатива, както твърдят редица субекти на тези избори. За съжаление „статуквото“ успя да създаде редица нови проекти, които евентуално да излъжат избирателят и заменят досегашните му патерици. А ние реалните борците срещу „статуквото“ не успяхме да създадем „единен фронт“ срещу политическата мафия и отново ще разпилеем протестният вот.

Избори за Народно събрание 4 април 2021

Свързани публикации