• 25.05.2024

Румен Христов към Кирил Петков: Преди да кандидатства за премиер, трябва да има 121 депутати

 Румен Христов към Кирил Петков: Преди да кандидатства за премиер, трябва да има 121 депутати

Председателят на СДС Румен Христов коментира изказването на Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП) в ефира на „Здравей, България“, който по-рано съобщи, че е готов да поеме отговорността да стане премиер. 

Той действа малко като по оная стара максима, че всеки редник носи в мешката си генералския жезъл, но преди да кандидатства за този пост, той трябва да има поне 121 народни представители, което много трудно може да стане. Петков говори и за нови парламентарни избори през март месец 2022 година и че можел да почака. И ще правим избори, докато някой си постигне мандата? Да, но дали обществото и бизнесът могат да чакат.

заяви Христов

Той допълни, че приоритетите на неговата партия съвпадат с част от тези на „Продължаваме промяната“. Сред общите цели са съдебната реформа и спирането на течове на средства, предаде NOVA.

„В новия парламент обаче ще се обърнем първо към „Демократична България“, категоричен бе Христов.

Договорките ни за коалиция с ГЕРБ започнаха на конгреса на ЕНП в Хелзинки преди 2-3 години. Ще направим един пълен цикъл от избори, но той приключва с президентския вот. Идеологически нямаме различия с ГЕРБ. 

коментира Христов.

Той обясни, че коалицията ГЕРБ-СДС застава зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков в битката за „Дондуков“ 2, защото „иска да обединява“. 

Виждаме голямо желание у Радев да държи цялата власт и от около година вече го прави.

коментира още лидерът на СДС.

Свързани публикации

None found