• 22.09.2023

Румен Радев посети наводнените населени места в Карловско

 Румен Радев посети наводнените населени места в Карловско

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев посети пострадалите от проливните дъждове в петък населени места в Карловско. Държавният глава пристигна малко преди обяд, за да се запознае с щетите, предаде Darik. Той благодари на всички служби, които са се включили в преодолавянето на последиците от наводненията:

„Благодарение на тях при едно такова мощно наводнение нямаме жертви и нямаме пострадали хора. А това е най-важната новина. Материалните щети са големи. Най-важното в момента е да продължат огледи на всички пострадали домове за да сме сигурни, че няма хора в риск. Да има доставка на най-необходимото, на първо време на вода и храна и разбира се при успокояване на обстановката по най-бързия начин тук с местната власт да се опишат щетите за да може държавата с каквото може“, заяви президентът Румен Радев.

„Вижте какви са резултатите от климатичните промени“, заяви Радев.

„Тепърва ще се срещна с хората, но очаквам държавата да помогне с всичко, което може“, допълни президентът.

„За село Трилистник, водите са на много високо ниво, 40-50 сантиметра. Държим постоянна връзка с кмета и засегнатите хора. 40 човека са изведени. Няма пряка опасност за техния живот. Колегите от ВВС отново незабавно са се намесили с 2 хеликоптера. Земеделският министър изпрати тежка техника за да може да възстанови или да направи нови отвори на дигата, така че да може водата да се оттече. Три екипа има наши там, които са готови незабавно да реагират, но само тогава, когато водата оттече, иначе е безсмислено, ще бутнем къщите на хората. Като цяло обстановката в страната е спокойна. Изключение правят община Карлово и Трилистник в момента“, каза на брифинг директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Свързани публикации

None found