• 15.07.2024

РЗИ с пълен списък на предложенията за затваряне на София

 РЗИ с пълен списък на предложенията за затваряне на София

Кадър bTV

В София предлагат МОЛ-овете, търговските центрове, фитнесите и заведенията да затворят врати в рамките на 14 дни. Затягането на мерките може да започне от събота, разкри директорът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев пред БНТ, цитирани от Darik.

Предлага се временно затваряне на казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия, но на фризьорски салони – не.

По думите му положението в София и столичните болници е сериозно.

За София имаме 21 000 положителни случая, от тях само за март заразените са 9 000. Броят на положителните медици са 163, а на контактните деца 2957. Броят на контактните ученици също е много висок. На база тези данни се дават предложенията за затваряне.

каза още той.

Изправени сме пред същата ситуация като през октомври и ноември, но сега нещата се движат по-бързо. Заразата в София е много по-бърза от предишния пик. Поради тази причина се опитваме максимално бързо да вземем превантивни мерки.

допълни д-р Пенчев

„Във всички болници легловата база е увеличена, но натискът е огромен“, коментира още шефът на СРЗИ.

„Броят на заразените и хоспитализираните деца показва всичко“, отговори шефът на СРЗИ на въпрос как властите преценяват къде има огнища на зараза.

Свързани публикации