• 23.06.2024

РЗИ да са готови със списъци на желаещите да се ваксинират медици до четвъртък

 РЗИ да са готови със списъци на желаещите да се ваксинират медици до четвъртък

Снимка: БТА

До четвъртък, 10 декември, директорите на шестте регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу Covid-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици.

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с директорите на здравните инспекции.

Имаме готовност на 14 декември детските градини и ясли да отворят. Готови сме да въведем тази мярка, каза още здравният министър, цитиран от БГНЕС.

Рано е да говорим за отваряне на всичко от 21 декември, каза още Костадин Ангелов по повод думите на министър-председателя Борисов. Важната седмица за анализ е от 14 декември нататък, уточни още Ангелов.

До четвъртък трябва да са изготвени списъците с медиците от първа линия, които желаят да се ваксинират, съобщи здравният министър. В понеделник ще се уточнят всички специфики на отделните райони по ваксинационния план.

Всички помещения, в които хладилниците за ваксините ще се поставят, ще бъдат пригодени. В Бургас правят ремонти на помещенията от петък, така че вече са готови да го приемат. Отделни малки хладилници ще бъдат разположени за мобилните екипи, обясни здравният министър и добави, че хладилници за съхранение на ваксини ще има и в лекарските кабинети в училищата.

Свързани публикации