• 13.04.2024

Ретро рали „Златни пясъци“ се провежда в Шумен

 Ретро рали „Златни пясъци“ се провежда в Шумен

Снимка: БНР

За поредна година Шумен ще посрещне участниците в ретро рали „Златни пясъци“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Автомобилите ще пристигнат в града на 17 октомври, около 12.30 часа, и ще се подредят по бул. „Славянски“, в участъка между ДКТ „Васил Друмев“ и Община Шумен. Около 13.30 часа пред сградата на общинската администрация пилотите ще демонстрират майсторско кормуване по трасе с препятствия, предава БТА.
От центъра на града автомобилите ще потеглят към парка „Кьошковете“, където им предстои да изминат трасето от пивоварната до паметника „Създатели на българската държава“ на Шуменското плато. След това екипажите ще се отправят към с. Вехтово, като ще се движат с не повече от 50 км/час, съгласно правилника за движение по пътищата.

Заради преминаването на ретро автомобилите през Шумен на 17 октомври се въвежда временна промяна в движението на моторни превозни средства в централната част на града. От 12.00 до 14.30 часа в събота се спира движението на моторни превозни средства по централния булевард „Славянски“, от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“. Също в събота, за времето от 7.00 до 14.00 часа, паркингът пред сградата на Община Шумен, в частта от Военния клуб до ДКТ „Васил Друмев“ трябва да бъде освободен от автомобили. Временната организация на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

Свързани публикации

None found