• 25.05.2024

Рашков ще отговаря за подготовката на изборите на 14 ноември

 Рашков ще отговаря за подготовката на изборите на 14 ноември

Снимка: Архив

Вицепремиерът Бойко Рашков ще координира работата на министрите и областните управители по подготовката на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г., реши правителството.

Той ще организира и изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и произвеждането на изборите, съобщава БНР.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Министърът на външните работи организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

Министърът на здравеопазването съгласувано с главния държавен здравен инспектор следва да определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Министърът на правосъдието организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода. На него се възлага издаването на наказателните постановления по чл. 496, ал. 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Свързани публикации

None found