• 17.04.2024

Разминаване: Не 81,5%, а 53% били гласувалите за Нинова

 Разминаване: Не 81,5%, а 53% били гласувалите за Нинова

Снимка: DARIK

Гласувалите за Корнелия Нинова за лидер на БСП са 53 %, което значи, че тя не успя да консолидира партията, каза пред БНТ депутатът от „БСП за България“ Красимир Янков, който демонстративно се оттегли от борбата за поста заедно със съпартийците си Валери Жаблянов и Георги Тодоров, предаде DARIK.

С изнесените данни той опроверга обявените пред медиите официални данни за 81,5% гласували за Нинова, които оповести Емил Войнов, председател на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП.

„Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия, аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, да участват всички членове на партията, за които има списъци“.

категоричен бе Янков


По думите му голяма част от членовете на партията са отказали да участват в избора на председател на БСП.

„Ние с Валери Жаблянов призовахме тези, които са готови да ни подкрепят, да не участват в избора, защото се оказа, че няма да бъде отчетен по начина, по който се прави“.

каза депутатът

Според него на изборите за лидер на БСП има много сигнали и жалби и начинът, по който е протекла кампанията и ясно са показали „какво се цели“.

„Затова и се оттеглихме от кампанията с Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Останаха да се борят за гласовете на членовете на партията председател и заместник-председател – Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те си остават екип, ето, и в момента Корнелия Нинова е председател, а заместникът й се казва Кирил Добрев – продължава, и междувременно през цялата кампания по този начин се подхождаше“.

продължи Янков.

По думите му по време на кампанията от обкръжението на Нинова обяснявали на хората за разговори или възможност как с коалиция с ДБ, със Слави Трифонов „и с кой ли не БСП идва на власт“. „Но ако БСП ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем“, предупреди социалистът.

Свързани публикации