• 25.05.2024

Разбиха модерна лаборатория за марихуана в ж.к. „Надежда“

 Разбиха модерна лаборатория за марихуана в ж.к. „Надежда“

Снимка: пресцентър на МВР

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем по досъдебно производство три лица – Ж. К., на 39 години, И. Б. на 38 години и тридесет и петгодишният Ц. С. за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 пр.4 от НК и чл. 354 в ал. от НК.

В хода разследването по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на ж. к. „Надежда“ в гр. София е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.

До 22.09.2021 г. Ж. К., И. Б. и Ц. С. са отглеждали  26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прокурорите. В едното  помещение били  намерени  16 броя саксии с растения с височина около  метър, а във второто помещение – 10 броя  саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни,  мобилни телефони, 14 броя цветни  хапчета – амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество – кокаин с общо тегло 2,97 грама. Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния.

С постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ по отношение и на тримата обвиняеми. Предстои назначаване на физико-химична експертиза, разпити на свидетели.

Свързани публикации

None found