• 22.04.2024

Радев с „празното шкафче“ се уредил с евтин апартамент в София

 Радев с „празното шкафче“ се уредил с евтин апартамент в София

Снимка: Архив

И Румен Радев се е уредил с евтин апартамент. Радев който парадира със сиромахомилските си изказвания, че „шкафчето му е празно“, се оказа истински брокер на изгодни имоти. Радев не се отказа от генералската си пенсия, когато стана президент, а президентската заплата, която получава всеки месец е в размер от 10 хиляди лева, по данни на държавната администрация. Въпреки изказванията му „шкафчето“ му изглежда доста пълно на фона на останалите заплати в администрацията. Преди да стане държавен глава обаче и по време на предишния си брак с банковия служител Гинка Кесякова – през 2010 г., той е купил жилище в столичния квартал „Гео Милев“, където сега живеят бившата му съпруга и двете им деца. Президентът е декларирал, че цената на апартамента от 143 кв. м. в новопостроена сграда е 168 827 лв., което е малко над 600 евро на квадрат“.

По това време в района имотите са се търгували на цена от минимум 1000 евро на квадратен метър с акт 16, твърдят от там.

„През 2010 г. настъпи криза на имотния пазар и цените паднаха. Но все пак за ново строителство с акт 16 нямаше как сделките да са под 1000 евро“, коментират брокери потърсени от bgreporter.info, за коментар.

Това означава, че купувайки вероятно на база данъчна оценка, Радев е спестил поне 400 евро на квадрат при изповядване на сделката, твърдят запознати с имотния пазар в района.
Сега цената на квадрат в този район за жилище в нова кооперация е около 1500 евро.

Към момента имотът не присъства в декларацията на Румен Радев, тъй като още при развода той го е отстъпил на бившата съпруга и децата си. Преди години обаче той е декларирал факта, че притежава половината от него.  

Свързани публикации