• 13.04.2024

Радев е готов да направи партия

 Радев е готов да направи партия

Снимка: Нова

„Българските социалисти са хората, които ме издигнаха, за да се боря със статуквото и аз работя за това. Последно с г-жа Корнелия Нинова се чухме, когато беше в болница. Пожелах ѝ бързо оздравяване“, заяви президентът Румен Радев в „Панорама“. 

По думите му, освобождаването на дясната ръка Калоян Методиев не било заради това, че ходил да празнува победата на Нинова след конгреса, за заради оценката на работата му. Румен Радев похвали „стотиците хиляди хора в ляво“. „Българските социалисти осъзнават интригите и няма да се поддадат на тях“, защити той ръководството на „столетницата“. 

„Ако ще създавам партия, първо на вас ще кажа“, заяви Радев. На въпрос кога това ще се случи, Румен Радев коментира, че зависело от „обстоятелствата и от много фактори“. 

Президентът припомни, че отдавна е заявил, че подкрепя всяка една партия, която поставя България и българския народ на първо място, но не каза дали това е БСП. Според него смяната на режима на Бойко Борисов е належащ, защото тъкмо той, а не пандемията, са вкарали България в друг коловоз. На въпрос какво е щяло да се случи, ако премиерът подаде оставка, а страната остане без парламент, Радев коментира:

„Нима г-н Борисов управлява с парламент. Изобщо означава ли за него нещо парламентът?“.

По думите му има обратна ситуация вместо парламентът да контролирал правителството, премиерът контролира парламента. Според него премиерът може да отиде и да изпие едно кафе и да си тръгне с оставката на председателя на парламента.

Свързани публикации