• 19.05.2024

Радев гони БСП от Позитано с “изпълнителен лист”

 Радев гони БСП от Позитано с “изпълнителен лист”

Снимка: BGreporter.info

Докато е изпълнявала длъжността областен управител на София (от 19 до 26 май), настоящият заместник областен управител Живка Такева е извадила изпълнителен лист срещу БСП за наем от 2019 г. досега на централата на „Позитано“ 20, който партията по закон не дължи, съобщава „Труд“.

Сумата, за която претендира областната управа, е 280 хил. лв. с лихвите.

От областната управа са изпратили преписка до Софийския районен съд, по която е образувано заповедно производство. Съдът не е длъжен да информира длъжника и така в БСП не са били уведомени, че е имало дело и е бил издаден изпълнителен лист, обясни юрисконсултът на социалистите Аглика Виденова.

Изпълнителният лист е отишъл в областната управа и там трябва да решат дали да го дадат за изпълнение на публичен изпълнител или на ЧСИ. От БСП все още не са обжалвали, защото към момента изпълнителният лист не е дошъл при тях.

С изпълнителния лист областната управа може да претендира за изваждане на БСП от централата, в която се помещава от десетилетия, както и за запориране на банкови сметки, което да блокира финансирането на предизборната кампания на партията.

Свързани публикации