• 21.06.2024

Пътна полиция започва акция „Зима“

 Пътна полиция започва акция „Зима“

Снимка: pixabay

От началото на ноември в страната започва традиционната акция „Зима“. Тя се провежда съвместно от Пътната полиция и Съюза на българските автомобилисти.

От 2014 г. акция „Зима“ се провежда в общо три етапа, като от 1-ви до 10 ноември е първият етап.

Контролът в този период ще бъде насочен към спазването на въведените ограничения за движение на велосипедисти, индивидуални електрически превозни средства, както и превозни средства с животинска тяга, съобщи БНР.

Контролните органи на МВР ще следят за недопускане на движението по пътищата и улиците на технически неизправни превозни средства без необходимото оборудване.

Втората част на кампанията ще продължи до 20 ноември, като тя е под надслов „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“.

На този етап от Пътна полиция ще проверяват за спазване от пешеходците на правилата за безопасност пресичане на платното за движение, както и ще се акцентира на недопускане движението на пешеходци по магистралите.

В третата част на кампанията, която завършва в края на ноември, ще се следи за готовността на превозните средства за шофиране в зимни условия.

Свързани публикации

None found