• 17.04.2024

Пуснаха движението по Южната дъга между „Младост” и АМ „Тракия”

 Пуснаха движението по Южната дъга между „Младост” и АМ „Тракия”

Снимка: ClubZ

Тази сутрин беше частично възстановено движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в реконструиращия се 6 км участък между жк „Младост” и автомагистрала „Тракия”. В края на трите почивни дни се очаква интензивен трафик.

Преминаването се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Реконструкцията на 6-километровото трасе стартира през октомври м.г. Отсечката между жк „Младост” и кв. „Горубляне” беше затворена на 14 юни т.г. за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов. Двулентовият път се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от магистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 г.

Свързани публикации