• 18.07.2024

Пускат за движение ремонтиран участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

 Пускат за движение ремонтиран участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

Снимка: АПИ

Днес се пуска за движение ремонтираният 2,5-километров участък между АМ „Тракия“ и пътен възел „Герман“ от Южната дъга на Софийския околовръстен път, съобщават от Пътната агенция. Целта е да се облекчи трафикът в зимния сезон.

Новоизградената отсечка е връзката на Околовръстния път на столицата с автомагистралата и част от реконструкцията на 6 км от Южната дъга – от квартал „Младост“ до аутобана. Трафикът ще е в три ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна. Движението се пуска при временна организация.

С разширението на цялото 6-километрово трасе от Южната дъга на Софийския околовръстен път съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов с две локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. До момента са изпълнени 65% от предвидените дейности, а целият 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г.

Свързани публикации

None found