• 25.09.2022

Проф. Огнян Кунчев със стряскаща прогноза за развитието на COVID-19 у нас

 Проф. Огнян Кунчев със стряскаща прогноза за развитието на COVID-19 у нас

Снимка: Архив

Можеше да бъде още по-лошо, но бяха взети мерки. Нещата се развиват. Случаите ще са над 4000 през следващите дни. До края на месеца леглата в болниците ще свършат. Може да има понижение на случаите след едно 15-20 дни. Ако сега се въведат мерки, то до края на месеца трябва да започнат да се случват нещата. Това заяви математикът проф. Огнян Кунчев в ефира на Нова телевизия

Времето на зелените сертификати беше дотук. Сега трябват доста по-здрави ограничителни мерки, може да не е локдаун, но да има сериозно ограничение, за да може да издържи здравната система.

Проф. Кунчев заяви, че се е тествал, защото е загубил обоняние. „Започна като настинка и с температура, но след три-четири дни и обонянието изчезна и си казах, че е по-сериозно нещо“, каза още той.

Освен това смята, че броят на реално заразените е много по-голям от данните в Единния информационен портал.

„Около 3500 на ден са. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, заяви математикът.

Свързани публикации

None found