• 25.05.2024

Проф. Витанов с шокиращо признание: Гумата на колата ми умишлено бе обработена да изгърми в движение

 Проф. Витанов с шокиращо признание: Гумата на колата ми умишлено бе обработена да изгърми в движение

Снимка: Архив

Искам да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози – внимавайте много. Първите 2 седмици ще чакат да се провалите. Ако това не се случи, ще започнат да ви хейтят. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, а след това и ще ви посегнат. Това заяви математикът проф. Николай Витанов в ефира на Nova.

„В края на миналия октомври бях тръгнал със семейството си на път, трябваше да излезем на магистралата. Имам навици от казармата – погледнах в какво състояние е автомобилът преди да тръгна и видях, че нещо не е наред. Гумата беше обработена така, че да изгърми при висока скорост. Няма как това да е било случайност, беше направено добре. Заплахите продължават. Не смятам да подавам жалба за сигналите срещу мен. Оправям се по друг начин”, разказа той.

„Обещал съм на приятелите си следното: изкарах 3 вълни, правейки анализи и прогнози за Националния оперативен щаб. Ще изкарам още една за народа, но не съм казал, че ще е до края. След това ще спра да се занимавам с тази дейност”, каза още той.

Той коментира и епидемичната обстановка у нас. „Както прогнозирах, първичният пик дойде през септември. Броят на заразените се вдигна на 2100. Започна спад. Сега сме във вторичния пик”, посочи Витанов.

„Прогнози за повече от 7 дни не правя. Никога не съм участвал във взимане на решения. Единственото, което правя през последните 18 месеца, са анализи. Каквито са числата – такива. Виждате, че каквото казвам – става”, каза още математикът.

Свързани публикации

None found