• 17.07.2024

Протестиращите в София поискаха оставката на Валери Симеонов

 Протестиращите в София поискаха оставката на Валери Симеонов

Снимка: БНР

С традиционно шествие до Орлов мост и без инциденти завърши 83-ия ден на антиправителствен протест в столицата. Заради лошото време на площад „Независимост“ се събраха по-малко хора от обикновено= Въпреки това от трибуната беше заявено, че ще се продължи да се настоява за оставките на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и правителството.

Тази вечер недоволните от управлението поискаха оставката и на заместник- председателя на парламента Валери Симеонов заради твърдението му в предаването „Още от деня“ на БНТ, че протестиращите са мафия и са платени. 

„Протестът успява!“, обяви от трибуната да пл. „Независимост“ адвокат Николай Хаджигенов от т.н. „отровно трио“. Свидетелство за това е било отношението към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград, където тя беше освиркана при опит да говори с протестиращите. По думите му недоволните от управлението очакват европейска подкрепа, включително от европейския прокурор Лаура Кьовеши, която да приложи румънския си опит в борбата с корупцията у нас. 

Президентът получи поздравления, че по-рано днес е разговарял с протестиращ, който от няколко дни гладува. 

На протеста присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време. 

Свързани публикации

None found