• 13.04.2024

Протестен палатков лагер на полицаите се открива пред Народното събрание

 Протестен палатков лагер на полицаите се открива пред Народното събрание

Снимка: BGreporter

Синдикатът на служителите в МВР продължава протестните прояви с настояване за 30-процентно увеличение на заплатите. Те продължават да не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

Днес по обяд те ще разпънат палатка пред сградата на Народното събрание, както и ще поставят снимки от дейността им покрай овладяването на пандемията от Covid-19. 

От синдикалната федерация на служителите не изключват и организирането на нов национален протест.

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред сградата на парламента. В същото време синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Валентин Попов – лидер на синдикалната федерация, каза, че лагерът в София ще остане до края на седмицата.

„Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и не само нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с много кратка поява, в порядъка на минути, пред служебни сгради на министерството в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“.

каза той

От синдиката на служителите са категорични, че ако не се стигне до споразумение до края на седмицата, ще бъде организиран национален протест.

„Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери някакво решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители приемаме като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация“.

каза Валентин Попов

Свързани публикации

None found