• 17.07.2024

Променя се режимът за пазаруване на възрастните хора

 Променя се режимът за пазаруване на възрастните хора

Снимка: БГНЕС

От днес се променя режимът за пазаруване на възрастните хора. Със заповед на министъра на здравеопазването т.нар. зелени коридори за хората на и над 65-годишна възраст се преместват в следобедните часове от 13:30 до 16:30. В аптеките те ще могат да ползват два коридора – сутрин от 8 до 10 часа и следобед от 13.30 до 16.30 .

В посочените часове няма да се допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти .

Но хората над тази възраст ще могат да пазаруват и през останалото време в магазините, ако има такава необходимост, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

„Идеята е да получим максимален медицински резултат, който целим. Искаме да са два коридорите, защото има различни характеристики при възрастните – някои стават рано, други ходят на работа, за да могат тези, които ходят на работа по-късно да могат сутринта да си ги вземат, а тези, които не ходят на работа, да отидат следобед в по-нормално и топло време“.

посочи той

Проведени са разговори с търговските вериги и Асоциацията на магазините и е постигнато решение, че следобедните часове са по-подходящи за възрастните хора, каза още Ангелов:

„Тези часове, които променихме, те бяха обсъждани и в самото начало като възможни часове. Възрастните хора са изключително дисциплинирани и ги спазват и е много малък процентът на хората, които не спазват тези „зелени коридори“.

Свързани публикации

None found