• 22.04.2024

Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г. е публикуван за обсъждане

 Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г. е публикуван за обсъждане

Снимка: wikipedia.org

В сайта на БДЖ е публикуван проектът на График за движение на влаковете за следващата година. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Пътуващите ще могат да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през 2023 г. и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

С новия график е предвидено движението на директен пътнически влак от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планирано да пътува директен влак през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този начин ще се подобрят опциите за пътуване от Южна България до Бургас и в обратното направление.

За подобряване на свързаността с железопътен транспорт между Северна и Южна България ще бъде удължен маршрута на 2 бързи влака, пътуващи по направлението Русе-Стара Загора-Русе. За тези композиции е предвидено вече да се движат по маршрута Русе-Пловдив-Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през следващия летен сезон е планирано да се движат нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. могат да бъдат изпращани до 10-ти октомври 2022 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. „Иван Вазов“ № 3.

Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. са достъпни ТУК.

Свързани публикации

None found