• 23.06.2024

Продължава издирването на изчезналия скиор в Рила

 Продължава издирването на изчезналия скиор в Рила

Снимка: Архив

Продължава издирването на 34-годишния сноубордист от София, който изчезна в местността Бодрост в Рила. Мъжът е в неизвестност от почти 20 часа. Затова за първи път спасителите ще поискат разрешение от централата на Google в Ирландия за проследяване през приложенията в телефона на мъжа.

34-годишният мъж изчезва внезапно, докато се спускал по пистите в Рила заедно с група приятели. След като не пристигнал на мястото, където се чакали, приятелите му започват да го търсят по телефона, но той не отговарял, затова в късния следобед търсят помощ от планинската служба в Благоевград, предава bgonair.bg, цитирани от novini.bg.

Групата са били няколко човека, също така горе има днес паднала голяма лавина на първия улей, който е успореден с писта, където също има диря от влизане и със сноуборд и със ски, но дали е там не може да се каже.

коментира планинският спасител от Благоевград Георги Ботев.

Два екипа спасители търсили изчезналия мъж до полунощ, но безуспешно. В района има паднала лавина. Притесненията са, че може да е под нея. На сутринта акцията продължи с подкрепление на доброволци и приятели на сноубордиста.

Пет души от неговите приятели и около 15 доброволци издирват изчезналия мъж. Това са най-трудните акции, а те са трудни поради простата причина, че трябва да прегледат огромен район.

обясни спасителят от пистовата служба Красимир Стоянов.

Пристигат и спасители от Банско с кучета. Ще търсят в участъка с лавината.

С рекодетектор очакваме колеги от София – с такъв специален детектор, който засича метали, може да засече борд. Не можаха да ни дадат точни координати на телефона, районът е огромен, 4-5 км е дълга пистата с дерета навсякъде. Снощи до 1 часа сме търсили в тъмното

допълни още Ботев

Изчезналият мъж не е имал лавинен уред, което прави намирането по-трудно

Свързани публикации

None found