• 29.09.2022

Продължаваме промяната“ на консултации при президента за съставяне на правителство

 Продължаваме промяната“ на консултации при президента за съставяне на правителство

Снимка: Кирил Петков

В 9.00 часа днес започнаха първите консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Първо той прие с представители на първата политическа сила – „Продължаваме промяната“. Радев поздрави партията за изборната победа.

„Надявам се, че осъзнавате каква огромна отговорност стои върху вас. Тази година проведохме три избора за НС и в резултат за трети път връчвам първия мандат на различни представители на политическите партии. Това е важно предупреждение, доверието на че българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява“, заяви президентът.

Подчерта, че служебното правителство е стабилизирало страната.

„Това, което се случи в изборната нощ, носи огромна отговорност, ние осъзнаваме, че на България вече ѝ е абсолютно належащо да има редовно правителство, което да защитава изцяло българския интерес, да решава спешните и неотложни проблеми, които могат да се решат от правителство с пълен мандат и с работещ парламент, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

В 10.15 ч. се очаква президентът да се срещне с представители на ГЕРБ-СДС, в 11.30 ч. – с ДПС, в 14.00 ч. – с БСП.

Доколкото стана ясно от публичното пространство, коалиционното споразумение между четирите партии ПП, БСП, ДБ и ИТН вече е готово, разпратено е на формациите и се очаква до дни да бъде одобрено, да бъде договорена структура и състав на Министерския съвет.

Свързани публикации

None found