• 13.04.2024

Прогресивните социалисти: Двойно увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно е робство

 Прогресивните социалисти: Двойно увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно е робство

Групата на Прогресивните социалисти се противопоставиха на предложението за двойно увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно. Те напуснаха парламентарната зала преди гласуването на увеличението на извънредния труд и периода за сумирано изчисляване на работното време. 

“Извънреден труд по 300 часа годишно означава работа над  13 месеца в годината при нормално работно време. Политиката на ГЕРБ обезкърви българската икономика, защото заради ниското заплащане хората заминаха да работят за хляба си в чужбина”

заяви в парламента Красимир Янков

Според отцепилите се социалисти от БСП, за да се обезпечат секторите в икономиката с кадри, се предлага още по-тежка експлоатация на българските граждани, които все още са в родината ни.

Прогресивните социалисти призоваха народните представители да не се поддават на лобизъм за сметка на работниците и служителите. 

“В противен случай ще загубим и малкото хора, които са склонни да работят и живеят в България.”

обоснова се народният представител от Прогресивните социалисти.

Депутатите поискаха управляващото мнозинство и председателя на Народното събрание да не предлагат в дневния ред повече това изменение на Кодекса на труда, с който според тях условията на труд в европейска България се връщат в 19-ти век. 

Напусналите депутати отказаха да участват в гласуване, в което по думите им аргументите не се чуват и да са съучастници на връщане на робския труд за българските граждани!

Свързани публикации